Alltså, grustennis på den Franska Riverieran i början av april. Måste vara förjävla tuffa förhållanden med all vind och kyla. Varje år ser man alltid spelare med långärmat i Monte Carlo, tänk er det här då, tre veckor tidigare på året.

Har inte kikat in någon match från den här turneringen än, men kan nog konstatera ganska enkelt att det inte är några förutsättningar som passar Marius Copil.

Egentligen kan man fråga sig varför han ens ställer upp i den här turneringen, men efter en snabb titt på spelschemat så kan vi konstatera att det här är enda turneringen som spelas i Europa den här veckan. Han valde väl mellan att spela Sophia Antipolis eller Panama och hade varit en idiot om han åkt hela jordklotet runt för att spela en Challenger.

Jozef Kovalik är något bättre på grus än andra underlag, oavsett ganska allround till skillnad mot Copil som är en utpräglad inomhusspecialist, alltså raka motsatsen till det vi har att göra med i Sophia Antipolis. När han väl vinner på grus så är det nästan alltid som klar favorit mot andra spelare som inte föredrar underlaget.

Rent formmässigt tycks båda vara i halvknackig form, men Kovalik har redan spelat tre grusturneringar i år medan Copil gör sin första grusmatch sedan förra våren, vilket ska vara en klar fördel för slovaken.

Plockar Kovalik till 1,80 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip