Fick in polletterna bra senast på Kovalik som hade rätt stora problem i sina två första servegem, därefter var han helt ohotad mot Copil. Inte megakonstigt, Copils spel passar inte bra på så här långsamma banor, dessutom var det gruspremiär för rumänen.

Någon som inte heller är särskilt bra på grus är koreanen Duckhee Lee. Han är värdelös på grus och borde förlorat mot Lestienne i raka set. Lottade in århundrades nätrullare när han hade matchboll emot sig i andra set och därefter blev Lestienne så pass tiltad att han slog 14 dubbelfel och fejkade skada och gav upp matchen. Superkonstigt.

Hur som helst, Lee vann inte en enda grusmatch förra säsongen och är precis som majoriteten av alla asiater = oduglig på grus. Skulle tippa på att det har att göra med att han är obekväm med att tvingas spela så långt bak i banan, eller att han bara är ovan med underlaget. Finns säkert många förklaringar.

Men, precis som med Copil, det finns inga andra turneringar att välja bland för en spelare rankad en bit utanför topp 100. Han kan inte gärna spela futureturneringar och då är det här det enda som finns till förfogande.

Som jag skrev i en tidigare rek, Jozef Kovalik har redan kvalat in till två ATP-turneringar på grus i år och det känns att han ska vara ett par nummer för stor för koreanen. Så här: Kovalik har vunnit den här typen av turneringar och det var inte ens ett år sedan han var millimeter från att slå ut Fognini på grus i München.

Till 1,53 lastar jag utan att blinka. Funkar som dubbelvirke också. bet365 ligger högst.

This is the stats tab
This is the post tip