Den andra herrmatchen på huvudbanan i ATP 500 turneringen i huvudstaden Washington spelas mellan amerikanen Denis Kudla och australiensaren John Millman. Marknaden har bestämt sig att det är Millman som är favorit i denna match. Jag är oenig. I mitt tycke är det ett helt öppet möte.

Det är alltid en svår affär att möte en spelare som man aldrig har spelat mot förut, på något underlag. När det dessutom handlar om en oberäknelig 23-åring som spelar på hemmaplan så sätter det lite spöken i hjärnan.

Kudla är en skön lirare, som många gånger är on eller off. På hardcourt underlaget slår han Denis Istomin i en jämn match för att sedan förlora enkelt mot Philipp Kohlschreiber. Sedan studsar han tillbaka i nästa stora turnering och slår Hyeon Chung och fortsätter att imponera i förlustmatchen mot Milos Raonic. Kudla är på G. Han har spelar bra på hardcourt underlaget. När han nu dessutom spelar i sitt land USA (ja, han är född i Ukraina men bor i Florida) och har publiken i ryggen så ska inte ett möte mot Millman vara något annat än en jämn tillställning.

Millman har haft en lång och lyckad säsong. Han har nyligen spelat skickligt på gräs i Wimbledon där Andy Murray slog ut honom i hans tredje match i turneringen. Även om året började med en skrällvinst mot Gilles Simon i Australiska Öppna så har inte Millman riktigt räckt till när han har stött på lite tyngre motståndare. I år har Millman 13 förluster och 12 vinster på ATP-touren där Murray och Ferrer är de enda top 10 spelarna som han har mött (och förlorat mot, en gång vardera). De övriga förlusterna har kommit mot spelare rankade som Kudla, många gånger tidigt i turneringen, då Millman gått över från ett underlag till ett annat underlag - såsom fallet är i dag.

Visst är Millman en något bättre tennisspelare än Kudla. Eftersom en hel del trötthet också finns hos Millman, i och med att han har spelat många turneringar i år, så är det något som kommer att påverka dagens utfall. Motivationen är större hos Kudla att gå långt på hemmaplan och han spelar verkligen för publiken.

Därmed ser jag inte mycket som egentligen talar för Millmans stora fördel och tycker att oddset 2.3 på att Kudla vinner matchen är spelbart hos Nordicbet .

This is the stats tab
This is the post tip