Jag har pratat om det tidigare, Nick Kyrgios kommer ge allt i den här turneringen. Han har bara gjort bra insatser sedan floppen i US Open och det här med att han donerar pengar till Puerto Rico för varje serveess han bombar in tror jag hjälper honom i motivationen. Så min read är helt enkelt att han kommer hålla hög nivå under resten av året.

Och stämmer det, att han håller en hög nivå i nästkommande match, då bollar han gris med Darcis. Rent spelmässigt ska inte belgaren ha någonting att säga till om. Kyrgios servar för bra och Darcis är inte tillräcklig solid i sina servegem för att hålla Nick borta. Det blir lite flugvikt mot tungvikt.

Sen kan man absolut tycka att Darcis gjort bra insatser senaste veckorna, men det beror lite på hur man ser det. Så här ser hans resa till kvartsfinalen ut:

6-4, 6-2 mot Fajing Sun: Går inte att säga så mycket.

5-7,7-6,6-4 mot Peter Polansky: Räddad matchboll i andra kvalrundan.

6-0,6-4 Carreno Busta: Det enda man kan utläsa här är att spanjoren ställde ut skorna.

6-3,6-4 Dusan Lajovic: Inte alls konstigt, serben har snubblat sig fram här och varit illa ute i tre raka matcher.

Frågan är alltså om inte Darcis övervärderas lite här. Han har absolut, med sina mått mätt, spelat bra så här långt, men det ska inte räcka för att pressa Kyrgios. För man ska veta att även om Nick tappade set mot Zverev så var han bara illa ute i ett enda servegem och förlorade alltså totalt bara 13 poäng i egen serve över tre set. Det här kommer dessutom bli en dagsmatch vilket gör att bollen går Snabbare genom luften vilket gynnar Kyrgios.

Tycker både att 2-0 till 1,72 hos Leo Vegas och -3,5 games till 1,67 hos Bethard är bra spel. Det är hackat som malet, men jag tar handikappet.

This is the stats tab
This is the post tip