Spelmarknaden öppnade Kyrgios till 1,50 – men inte längre än under ett par minuter. Sen chockhöjdes oddset till 1,95 och det känns verkligen som en överreaktion. För man ska ha ett par saker klart för sig.

Kyrgios är en klart bättre spelare än Casper Ruud. Norrmannen har en vek serve och tittar man på hur Kyrgios demolerade Medvedevs serve så...vi får nog räkna med att Nick bryter honom 3-4 gånger över tre set.

Jag blir alltid lite orolig när spelare tappar ett set med 6-0. Då är det som att något inte riktigt står rätt till och det var precis det som hände Ruud mot Evans. Han vann tillslut, Casper, men det är inte normalt att släppa till 16 breakbollar.

Det finns alltid en risk att Kyrgios tankar. Han höll på och fåna sig en del mot Medvedev också. En massa tweeners och förskräckligt många stoppbollar. Det här blir dock en lite annorlunda match. Kyrgios kommer inte ha lika svårt att slå igenom Ruud utan kan slå honom på ren slagstyrka.

Nu var visserligen Medvedev ordentligt lindad efter någon form av mag- eller lårskada. Han var helt enkelt inte på topp men Kyrgios gillar att slå från underläge och att han inte ens anses som favorit mot Ruud gör ju att man tror ännu mer på honom.
Som sagt, Kyrgios öppnade på 1,50 och står nu i 1,95, skulle säga att sanningen ligger däremellan.

This is the stats tab
This is the post tip