Det bör inte bli några större bekymmer för Denis Shapovalov att ta sig förbi den utpräglade grusspecialisten Luciano Darderi, när spelarna inleder ATP Masters turneringen i Miami. Darderi gör en bra start på säsongen, men framgångarna har uteslutande kommit på grus. På hard-court har italienaren problem och ställs mot svårt motstånd. Här är mitt speltips!

Darderi åkte ut direkt i kvalet till Australiska Öppna. Dock studsade han tillbaka i Cordoba, där det blev en ATP 250 titel. Även om turneringen knappast innehöll några världsstjärnor så gjorde han lysande insatser mot ett par grusspecialister. Därefter har det inte gått lika bra på det röda underlaget. Nu byter han till hard-court och väntas återigen få problem med sitt spel, som inte alls får samma effekt för 22-åringen.

Shapovalov har använt sin skyddade rankning för att ta sig direkt till slutspelet. Efter en tid med skador är han tillbaka och har redan stått för ett par fina insatser. Som mot Botic van de Zandschult i Indian Wells sist, där det blev en komfortabel seger. Därefter blev Lorenzo Musetti för svårt - men kanadensaren bjöd på en hård kamp som avgjordes sent i det tredje setet. Formen var återigen nästan på topp.

Shapovalov överlägsen på underlaget!

Då Darderi ännu inte har några vinster på annat än gruset denna säsong väntas detta bli en tuff omställning. Att ställas mot en spelare som har nytta av att spelet går snabbt är knappast en optimal öppning. Shapovalov är ett helt nummer större och bör ta sig vidare utan krångel till den andra omgången - där Stefanos Tsitsipas väntar.

Mitt spel blir att Shapovalov täcker handikapp linan på -3,5 games, till 1.95 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip