För första gången någonsin ställs Laslo Djere mot Leo Borg. Till svenskens stora fördel sker mötet i ATP Stockholm, på en bana som han är van att spela på. Björn Borgs son har haft massvis av tid att förbereda sig inför hemmaturneringen och har alla vapen som krävs för att störa en ojämn serb.

Djere gjorde en utmärkt grussäsong med en finalförlust mot Alexander Zverev i Hamburg och en semifinal i Kitzbüchel. Men därefter har omställningen till hard-court inte alls varit stabil. Det har blivit ett par tidiga exit och blandat spel i Davis Cup i Valencia. Mest oroväckande är fysiken då Djere fick ge upp mötet mot landsmannen Medjedovic sist i Astana. Det finns ett frågetecken kring om han är helt fit for fight.

Det är definitivt Leo Borg. Även om 20-åringen håller till för det mesta på Challengers och ITF-touren, där han har nått finaler och vunnit titlar, så är Stockholm hans födelseort och hemmaborg. I och med att Leo misslyckades med att kvala in till en Challenger i Bratislava har han hunnit förbereda sig mycket väl inför denna drabbning. Med en hemmapublik i ryggen ska han verkligen kunna bjuda upp på kamp.

En jämn tillställning?

Visst bör Djere ses som en favorit hos spelbolagen, alla dagar i veckan. Men i och med att han fick bryta sist och klev av planen med en skada jämnar chanserna ut sig betydligt mer, till svenskens fördel. Någon parkpromenad för Djere är svårt att se.

Mitt spel blir att Borg gör en bra insats och täcker matchens handikapp lina på +4,5 games, till 2.12 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip