Det bör bli ett rätt så öppen kvartsfinal i ATP Mallorca när Lloyd Harris ställs mot Pavel Kotov. Två spelare som har lirat länge i denna turnering, eftersom bådas resa började i kvalet. Totalt har det blivit fyra matcher för båda herrar, som är varma i kläderna. Spelbolag har Harris som en given favorit. I min bok har Kotov en nästan lika stor chans till seger och får därför mitt speltips.

Harris fick slita hårt i kvalet, då han tog sig förbi Vesely och Michelsen. Båda matcherna vanns med 2-1 i set. I båda möten hamnade Harris under men vände alltså och vann. Starkt, så klart. I huvudturneringen har sedan Zapata Miralles och kvalspelaren Safiullin besegrats i raka set. Spelet har varit bra, även om motståndet knappast har hållit högsta nivå.

Kotov har gjort en intressant resa. Wildcard spelaren Verdasco slogs komfortabelt. Därefter blev det faktiskt en förlust mot Tu. Som luckylooser fick Kotov en ny chans och ställdes återigen mot Tu. Denna gång blev det en 2-0 seger i stället. Den stora skrällen kom mot andraseedade Davidovich Fokina. Efter att ha tappat det första setet vände Kotov på steken och gick segrandes ur duellen.

Nya framgångar för Kotov?

Det har varit svårt att skilja Harris och Kotov åt i denna turnering, då båda har imponerat och haft sina svåra stunder. Harris är två år äldre och har mer erfarenhet men inte så pass att Kotov ska vara en klar underdog. Allt värde finns på Kotov.

Mitt spel blir att Kotov vinner och tar sig till semifinalen, till 3.00 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip