Säsongen har börjat riktigt bra för Jordan Thompson, som har visat sig vara en starkt hemmaspelare. Efter att ha slagit kvalspelaren Facundo Diaz Acosta ställs han mot Lorenzo Musetti, i den andra omgången av ATP Adelaide. Mitt speltips landar på att australiensaren fortsätter att imponera.

Musetti avslutade förra säsongen med att åka ut direkt i fem (!) raka turneringar, inklusive matchen han spelade i Davis Cup i Italien mot Kecmanovic. Denna säsong inleddes med en seger över Chak Lam Coleman Wong innan det blev en förlust igen, i raka set, mot Pavel Kotov. Formen är långt ifrån bra hos italienaren och då ska också Thompson ses som en klar favorit.

För Thompson har visat sig från sin bästa sida. Kanske någonsin. I Brisbane besegrades Aleksandar Vukic och Rafael Nadal innan turneringens vinnare Grigor Dimitrov blev för svår i semifinalen. Dock har Thompson studsat tillbaka direkt. Mot Facundo Diaz Acosta blev det en minst sagt komfortabel seger med siffrorna 6-2, 6-2. En ny viktoria kan det mycket väl bli igen.

Thompson drar det längsta strået!

Detta bli spelarnas första inbördesmöte. Även om Musetti har en bättre rankning är han så pass formsvag att han förmodligen inte räcker till. Vinnaroddset på Thompson har sjunkit lite sedan spelbolag öppnade, men ännu finns det ett värde på hemmaspelaren. Själv spänner jag bågen lite extra.

Mitt spel blir att Thompson täcker handikapp linan på -2,5 games, till 1.97 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip