Plockar ett spel från grästurneringen i Newport. Det är Lukas Lacko som möter Reilly Opelka där amerikanen borde vinna relativt komfortabelt. Han är en bättre grässpelare än Lacko och det här underlaget är extra långsamt. Det kommer att gynna Opelka. Hans serve är lika svår att returnera som vanligt med han kommer hinna med mer ute på banan.

Jag har svårt att tro att Lacko är tillräckligt stabil i sina servegem. Opelka kommer att få sin öppningar där och det är också anledningen till att Lacko har minusstatisik mot storservarna på touren. Hans serve är helt enkelt inte tillräckligt bra även om han kommer undan med den på snabba underlag.

Som jag skriver varje gång jag rekar Opelka. Han är juniormästare i Wimbledon...då är man bra på gräs. Har en av de tyngsta servarna på touren men kan också slå backhands, till skillnad från sina storservande kollegor. Kommer att vara väldigt bra rankad inom ett par år. Tror han plockat ca 700 platser på rankingen senaste året och kommer förmodligen breaka topp 100 innan årets slut.

Det räcker med att kolla in senaste årets resultat från turneringen för att bregripa att storservare gillar den här typen av underlag där deras servar biter bra samtidigt som de får lite extra tid på sig. Förra året var Karlovic i final mot Gilles Muller. 2015 var det Rajeev Ram mot Ivo Karlovic och innan dess har John Isner två titlar här. Ja, ni förstår att Opelka lär gå bra här.

Spelar amerikanen till 1,80 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip