Maximilan Marterer går långsamt framåt. Har haft med honom bland mina säsongsspel de två senaste åren. 2016 att han skulle vara topp 100, 2017 att han skulle sluta topp 90 och i år ligger linan på 80,5 vilket jag tror att han klarar. 1.88 hos Bethard och FastBet .
Marterer är en klassisk powerspelare, typ Khachanov eller Robin Söderling om man så vill. Slår för kung och fosterland från båda hållen och har en tillräckligt bra serve för att hålla motståndarna borta i egen serve. Sen spelar han ju med små marginaler vilket gör att han när är fomsvag får han ännu sämre utväxling än en vanlig formsvag spelare.

Trots att han gjorde en rätt kall säsong 2018 så är han ändå rankad runt 80 i dagsläget. Vann liksom inte en enda match efter ATP Kitzbuhel som spelas där kring Båstad. Ja, mitt i sommaren med andra ord. Han har en fjärderunda i Rolad Garros att försvara, i övrigt har han inte mycket att försvara. Spelade mer eller mindre bara ATP under året men om det krävs kommer han gå ner och spelar Challengers där han kommer vara överlägsen.

Känns verkligen som att han kan kräma ur mer av sitt spel, tysken. När han är formtoppad är det få som slår honom. Precis som många andra spelare som spelar med små marginaler kommer topparna vara riktigt höga men dalarna väldigt låga. Det är inte helt dumt faktiskt, räcker med att gå djupt 2-3 gånger under säsongen så ska han klara den här linan utan bekymmer. Kan tänka mig att han avslutar året runt 60 på rankingen, där han en gång faktiskt varit.

This is the stats tab
This is the post tip