I kvartsfinalen av ATP Barcelona ställs Matteo Arnaldi mot Casper Ruud. Att spela på världssexan har visat sig vara en lönsam affär i veckan, då han har täckt de jämna handikapp linorna hos spelbolagen. Mitt speltips blir att Ruud gör det igen.

Säsongen hittills har varit bra för Arnaldi. Dock har han haft bekymmer mot de bästa spelarna och visat sig inte riktigt räcka till. I Barcelona har italienaren haft många marginaler på sin sida. I första mötet gav Arthur Cazaux upp efter 5-5 i första set. Därefter vände Arnaldi tillställningen i andra set tie-break genom att vinna över Sebastian Baez med 10-8. Sist blev det en parkpromenad mot Marco Trungelliti - som gjorde en usel insats.

Formen är fortsatt på topp hos Ruud, som har en finalförlust mot Stefanos Tsitsipas i Masters i Monte Carlo. Här har norrmannen rest sig direkt och studsat tillbaka med besked. Både Alexandre Muller och Jordan Thompson har slagits i raka set. Försvarsspelet har hållit en yttersta klass då Ruud har varit oerhört svår att bryta ner. I tillägg har returerna varit utmärkta - vilket har gjort att han har utmanat bra i motståndarna servegame.

Dagsformen avgör?

Inget ska tas ifrån Arnaldi, som har krigat på. Men det har också varit lite väl mycket stolpe in. Mot Ruud kommer italienaren att behöva göra ett hästjobb och har inte riktigt den variationen som behövs för att utmana om avancemanget.

För tredje gången i rad finner jag ett värde på att Ruud till och med klarar av att slå sitt motstånd utan krångel.

Mitt spel blir att Ruud täcker handikapp linan på -3,5 games, till 1.81 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip