Spelbolag erbjuder helt jämna odds, i den första omgången av ATP Båstad, då Matteo Arnaldi ställs mot Emil Ruusuvuori. Det är svårt att förstå, med tanke på att finländaren har både en bättre rankning och har spelat bättre under hela säsongen. Att Arnaldi har tre Challenger turneringsvinster i år betyder inte så värst mycket i dessa sammanhang, då Ruusuvuori har spelat så bra på ATP-touren. Därför får också Ruusuvuori mitt speltips i matchen.

Bakom sig har Arnaldi en seger i Challengern Heilbronn, där endast en topp 100 spelare i form av Jaume Munar slogs på vägen till pokalen. I övrigt har det varit tufft att vinna matcher på ATP:n, bortsett från ett par skrällar mot Casper Ruud och Diego Schwartzman. I Franska Öppna tog han sig förbi Daniel Elahi Galan innan Denis Shapovalov blev för svår. 22-åriga italienaren är rankad på plats 80 och trivs bra på grusunderlaget.

Det gör också Ruusuvuori, rankad 47:a i världen. Starkt att ta sig in bland topp 50. Grässäsongen har inte varit något vidare, bortsett från en semifinalplats i Holland. Men på gruset är han stark. Gregoire Barrere slogs ut i Franska Öppna innan Grigor Dimitrov blev för tuff. Ruusuvuori har klarat sig bra i övriga grusturneringar, utom mot världsstjärnor som Daniil Medvedev i Rom och Carlos Alcaraz i Madrid - där Ruusuvuori ändå vann ett set.

Ruusuvuori favorit till seger?

Enligt mig borde Ruusuvuori vara en klar favorit till seger, med större rutin och bättre spel rent generellt på ATP-touren. Då han dessutom kan komma att ha publiken bakom sig i Båstad är segerchanserna större än varannan gång, såsom spelbolag föreslår med sina odds.

Mitt spel blir därför att Ruusuvuori vinner matchen, till 1.95 i odds, hos Nordicbet .
This is the stats tab
This is the post tip