Jag är förvånad över att Miomir Kecmanovic kommer till ATP Stockholm, för att i första omgången ställas mot wild-card spelaren Karl Friberg. Detta då serben har haft en del bekymmer med fysiken och verkar långt ifrån toppformen. Något som gör att hemmaspelaren Friberg har goda möjligheter till att göra åtminstone en bra insats.

Redan i kvalet till ATP Beijing visade Kecmanovic att allting inte var helt rätt i kroppen. Han tog bara fem set mot Yannick Hanfmann, där spelet inte riktigt stämde. En ännu värre insats blev det mot Bu i ATP Shanghai där Kecmanovic, som var en enorm förhandsfavorit, fick kriga till sig en första set seger i tiebreak. Men därefter föll serben som ett korthus och fick till slut bryta matchen, i det tredje setet.

Friberg är i vanliga fall en ITF-spelare, rankad på plats 413 i världen. Däremot går han att lita på någorlunda när det kommer till hemmaturneringar, då han brukar ta sig en bit - i alla fall utanför ATP:n. Friberg gör en fin säsong med ett par titlar och finaler på ITF-touren. Spelet är bra nog för att såra en halvskadad Kecmanovic, till den graden att han kan bjuda på dans och inte på något sätt bli överkörd.

Oklart status på Kecmanovic!

Eftersom Kecmanovic i flera veckor har varit svajig och visar sig vara både formlös och skadebenägen har Friberg en fin chans i matchen. Kanske räcker den inte hela vägen till en skräll, men nog borde en bra prestation göras av svensken, i slutändan.

Mitt spel blir att Friberg har en bra dag på jobbet och täcker den höga handikapp linan på +5,5 games, till 1.83 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip