Grusspecialisten Mariano Navone, rankad som bäst just nu på 41:a plats, ställs mot världstolvan Holger Rune, i ATP Masters i Madrid. Medan Navone redan har en seger i ryggen i turneringen kliver dansken först nu in i mästerskapet, som en given favorit. Här är mitt speltips i matchen - till dubbla degen i odds.

Någon ATP-titel har det ännu inte blivit för argentinaren. Dock har han nått 3 finaler i år - i en Challenger i Tigre, sedan Rio de Janeiro och förra veckan i Bucharest. Samtliga gånger har han mött bättre spelare och då har det blivit klara förluster. I Spanien har Navone inlett pigg med att slå Alexei Popyrin i raka set. Spelet såg bra ut.

Även Rune har tagit sig till final, i Brisbane där Grigor Dimitrov blev för svår. Rune fick revansch mot bulgaren i Monte Carlo och bjöd på bra motstånd mot tourens mest formstarke spelaren Jannik Sinner. Men det blev en förlust i tre set. Sist i München besegrades Daniel Elahi Galan och Marc-Andrea Huesler bekvämt innan Rune var tom i tanken mot Jan-Lennard Struff.

Rivstart av Rune!

I större sammanhang brukar Rune ha en extra växel att sätta i. Formen är fin och bra nog för att inte krångla alltför mycket mot Navone - som ska ha kredit för sina insatser på det röda underlaget. Rune är oavsett ett helt nummer större, även på grus. Så en seger i raka set är inte mycket begärt.

Mitt spel blir att Rune vinner matchen med 2-0 i set, till 2.00 i odds, hos Nordicbet .
This is the stats tab
This is the post tip