I finalen av kvalet till ATP Beijing spelas, enligt spelbolagen, ett öppet möte mellan Max Purcell och Jeffrey John Wolf. Två spelare som är rankade runt platserna 50 på ATP-touren, där de aldrig har mötts tidigare. Däremot har de spelat en match mot varandra på Challenger-nivån där Wolf endast tappade 4 games totalt, i Phoenix, USA. Även denna gång tippar jag på att Wolf går segrandes ur duellen. Av flera skäl får amerikanen mitt speltips.

Dels för att Purcell knappast är i form. Han är ömsom vin, ömsom vatten. En lysande prestation i Cincinnati där dåvarande världsettan Carlos Alcaraz behövde tre set för att slå honom, har blandats med tidiga exit i US Open mot Christopher O'Connell och Adrian Mannarino i Davis Cup. I Beijing tappade Purcell det första setet mot Hanwen Li, rankad 544 i världen, innan han vände tillställningen.

Det har blivit några tidiga förluster även för Wolf, på sistone i Toronto, Cincinnati och US Open. Insatserna har oftast ändå varit stabila. Wild-card spelaren Yan Bai bjöd på hårt motstånd i det första setet, i kvalet, men Wolf lyckades knyta säcken i två raka set. Spelet imponerade igen, där grundslagen satt fint. Då är han ett tuff nöt att knäcka.

Motivationen avgör!

I och med att Purcell är seedad etta i kvalet är chansen stor att han även vid en förlust får vara med i huvudturneringen. Säsongen börjar lida mot sitt slut där bättre rankade spelare, titt som tätt, lämnar walk-over på grund av skador, utmattning och andra anledningar. Vilket också gör att Purcell i så fall får en bättre lottning i spelschemat.

Då formen inte heller är på topp riskerar Purcell oavsett att bli slagen av en mer formstarka spelare i form av Wolf.

Mitt spel blir att Wolf vinner matchen över Purcell, till 1.81 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip