Det väntas bli en parkpromenad för Alexander Shevchenko i ATP Metz när han ställs mot Mate Valkusz. Ungraren gör sin första ATP-turnering, som lucky-looser, vid 25-års åldern. Det blev en seger i första omgången, mot en trött och formlös spelare. I nästa omgång har Valkusz en betydligt svårare uppgift. Shevchenko ska bara sköta av matchen och får därför mitt speltips.

Det är enbart på Challenger-touren som Mate Valkusz håller till. Han har försökt att kvala in till ATP Estoril och US Open men misslyckats. Det gjorde han även i ATP Metz kvalet, där Hemery blev för svår. Det blev en förlust i raka set. På grund av avhopp har Valkusz ändå fått en biljett och slagit ut överraskande Daniel Altmaier - som inte alls gjorde någon vidare prestation och som hade fyra raka exit direkt i de fyra senaste turneringar innan ATP Masters i Paris.

22-årige Shevchenko gör en bra säsong. Det har blivit en enorm utveckling och förbättring, i princip för varje månad. Formen är fin med en kvartsfinal i Basel sist där vinnaren Felix Auger-Alliasime blev för svår. Bland annat slogs Stan Wawrinka och Taylor Fritz på vägen. Shevchenko har fortsatt imponera. I Metz besegrades kvalspelaren Mathias Bourgue med 6-4, 7-5. Spelet stämde utmärkt och då är Shevchenko farlig att möta.

Shevchenko flera nummer större?

Marginalerna har varit på Valkusz sida hittills, men här ställs har mot en formstark spelare i toppslag. Shevchenko bör inte ha några bekymmer med att gå segrandes ur duellen. Chansen är stor att det återigen blir avancemang efter två spelade set.

Mitt spel blir att Shevchenko vinner i raka set över Valkusz, till 1.90 i odds, hos Nordicbet .
This is the stats tab
This is the post tip