Sverigeettan, rankad 61:a i världen, Mikael Ymer inleder sitt Wimbledon-äventyr med att möta slovaken Alex Molcan. En lämplig uppgift då Ymer har värmt upp ordentligt på gräset medan motståndaren inte har någon match under bältet. Därför blir mitt speltips helt enkelt på att Ymer avancerar vidare i turneringen.

Det är ingen underdrift att påstå att Mikael Ymer är i sitt essä. I alla fall när han völ vill spela. Det har varit fallet efter Franska Öppna, då han snabbt ställde om till spel på gräs. Ymer bjöd på hård kamp mot Tallon Griekspoor i Holland och Brandon Nakashima i Tyskland, även om det blev förluster i båda möten, i tre set. Däremot kom stora framsteg i Eastbourne, där ett underläge vändes mot Van De Zandschulp och Broady besegrades i raka set. I kvartsfinalen gjorde Ymer återigen en lysande insats men fick se sig besegrad mot McDonald.

Vad gäller Molcan så finns det många frågetecken. Bland annat varför han efter Roland Garros valde att spela en Challenger på grus i hemlandet, i stället för att fokusera på grässäsongen. Ett annat frågetecken är insatsen i Bratislava, där han förlorade semifinalen med siffrorna 0-6, 1-6 mot Dimitar Kuzmanov, rankad 223 på ATP-touren. Mycket märkligt! Fysiken verkar i alla fall inte helt på plats. Utan några större förberedelser blir det svårt att göra några framsteg i turneringen.

Enkel seger för Ymer?

Då Mikael Ymer är varm i kläderna och har visat prov på schysst spel ute på gräs ska en grusspecialist som Molcan besegras. Utan några större svårigheter. Spelbolag har svensken som en favorit, men handikapp linan är lågt satt på -3,5 games. Den ska bara klaras av. Värdet är stort då oddset ligger på nästan dubbla pengar.

Mitt spel blir att Mikael Ymer täcker handikapp linan på -3,5 games, till 1.93 i odds, hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip