Det råder delade meningar om Mahut just nu. Han spelar med väldigt små marginaler när han trycker på sina slag så pass hårt som han gör nu. Det betyder dock att han även kan slå ut Leonardo Mayer om han får allt att stämma.

...för återigen möter Mahut en spelare som han inbördes har övertag på. Och generellt sett så har Mayer svårt mot net-rushers så som Mahut. Han behöver tid på sig för sina stora svingar och net-rushers gör ju allt för att skära av vinklar och stressa motståndaren till misstag.

Mayer har:

0-2 mot Mahut
1-2 mot Felinano Lopez
0-1 mot Pospisil
5-1 mot Misha Zverev
3-4 mot Anderson
2-2 mot Struff
1-0 mot Copil (3 set på grus)

Vissa av de här spelarna är mindre ”rushiga” än andra men de gillar i alla fall att komma fram på nät när läget ges.
Sen har vi ju det här med hemmapubliken också. Alltså, SOM han höjer dig, Mahut. Han hamnar liksom i nått trans. Trycker till med in ner stenhårda backhands som han normalt sätter i skynket. Ja, gissa om hemmapubliken är med honom här?
Ett set tar han i alla fall, även om det känns som ett nytt skrällge. Enda problem är ju att han snart kommer gå in i väggen. Antingen blir det i slutskedet av den här matchen eller i en ev. fjärde runda.

Var på plats i Paris sist som Mahut var i det här transet. Då vann han sina två första matcher och hade 2-0 i set på Gilles Simon (som på den tiden knackade på dörren till topp 10). Det slutade dock med en ganska konfortabel seger för Simon... Mahut gick nämligen in i väggen.

Hur som helst, över 3,5 set i matchen ger 1,72 hos Betsson .

This is the stats tab
This is the post tip