Så här är det, Donald Young har inte spelat sedan Australian Open. Märkligt kanske ni tycker, men det är hans vanliga årsschema. Efter Australien åker hem till träningscentret i... just det, Memphis. Young är alltså born and raised ett par hundra meter från banorna och har inte åkt ut i första omgången i den här turneringen sedan 2014. Vann förresten mot just Mannarino i den här turneringen för två år sedan.

Vi kan konstatera att Young kommer vara väl förberedd inför det här mötet medan Mannarino kommer till Memphis direkt från Sofia. Åkte visserligen ut redan i första omgången där, men det är en ganska ordentlig resa från Sofia till Memphis.

De spelar egentligen ganska lika, Young och Mannarino. De spelar med hög säkerhet i hemskt tråkigt tempo. Inga publikfriare direkt och utefter spelstilar kan man knappast förutspå någon matchvinnare. Däremot kan vi konstatera att dagsform kommer att avgöra och då tycker jag att Youngs förberedelser väger tungt.

Det vore rätt typiskt av Mannarino att förlora den här matchen också. Han vann en Challenger för två veckor sedan och går ofta, när han samlat ihop ett gäng atp-poäng, på lite halvvart ett tag efter det.

Som sagt, svårt att säga vart Young står rent formmässigt men hemmaplan, förberedelser och att han slagit Mannarino i den här turneringen talar starkt till hans fördel, så oddset på 2,37 hos bet365 är en smula obefogat. Totalt har fransmannen 2-1 inbördes men skulle nog säga att den här matchen är helt öppen.

This is the stats tab
This is the post tip