I den andra omgången av ATP Hamburg får den tyske kvalspelaren Daniel Masur tufft motstånd när han ska möta argentinaren Diego Schwartzman. Med tanke på hur Schwartzman har spelat på gruset på sistone så är han extremt överskattad. Dessutom är Schwartzman inte alls lika skärpt i de små turneringar, när han möter mindre bra spelare. Masur, å andra sidan, ser denna turnering som ett ypperligt tillfälle att slå igenom på hemmaplan och få med sig publiken under varje bollduell.

Världstolvan Schwartzman är en intressant tennisspelare. När han ställs mot världsstjärnor så lägger han in en och ibland två till växlar, men när han möter unga talanger och andra nya spelare i turneringar som inte är Grand Slams eller Masters så tar han det ganska lugnt. Några exempel bara... Schwartzman en den enda spelaren som vann ett set mot Nadal i Franska Öppna och Schwartzman har en ATP seger i Rio de Janeiro. Sedan dess dock har han förlorat Gasquet, Tsitsipas, Marterer, Paire och Bollelli senast i Båstad - där Schwartzman såg riktigt blek ut.

Nu i Hamburg hade Schwartzman problem även mot den unga talangen Casper Ruud, där matchen slutade 6-4, 2-6, 6-2. Schwartzman slarvade rejält i denna match och förlitade sig på att han ändå vinner matchen då han är en bättre spelare och att Ruud inte skulle orka ånga på, vilket också blev fallet. När Schwartzman härnäst möter en lite mer rutinerad spelare i Daniel Masur, 23 år ung, är jag övertygad om att Schwartzman går in med samma inställning som mot Ruud. Självklart bör Schwartzman vinna matchen men han kommer att få det mycket tuffare än vad marknaden föreslår.

Daniel Masur har kvalat in i turneringen genom att slita som en varg i kombination med att slagen har suttit precis som de ska. Han har alltså tagit denna turnering på fullaste allvar, kämpat sig förbi två andra kvalspelare och även vunnit första rundan. Här kommer vinsterna:

Maximilian Marterer 6-3 6-4
---
(kval)
Renzo Olivo 4-6 7-5 7-5
Carlos Berlocq 7-6 4-6 6-3

Daniel Masur har gått från klarhet till klarhet, där han fick jobba hårt i kvalet med två stycken tre settare mot Berlocq och sedan Olivo. I den första omgången imponerade han mot landsmannen Marterer, där första serven procenten landade på 74% och vunna breakbollar 4/12. Med de siffrorna vill jag säga att både serven och returerna sitter bra just nu, så han borde kunna utmana Schwartzman även i hans servegame.

Detta är deras första inbördes möte, vilket talar för en svår match, då spelarna behöver några games för att läsa av varandra.

Det bästa har jag sparat till sist. Handikapp linan på Masur ligger på hela +5,5 games, vilket är alldeles för stort, med tanke på att Schwartzman inte alls har varit glödhet på sistone, samt att Masur är en bollsnål spelare, som inte bjuder på många onödiga misstag. Därmed finner jag ett värde i att spela på Masur +5,5 games i matchen till 1.74 i odds och lägger ett spel hos LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip