Är personligen helt övertygad om att Roger Federer kommer fortsätta spela energisnålt fram tills återminstone kvartsfinal här i Cincinnacti. Så ser det nästan alltid ut nuförtiden. Han ser till att ta lägena när det väl hettar till, men ser i övrigt inte alltför intresserad ut.

Det är däremot en intressant taktik, han vill bränna av så lite som möjligt inför US Open men vill ändå få in bollträffen och matchtempot. Det kommer att generera i att spelare som Leonard Mayer kommer hänga med bra – även fastän han kanske inte borde.

Mayer har en tillräckligt bra serve för att hålla Federer borta i en stor majoritet av servegemen. Ni kanske kommer ihåg när argentinaren brände matchboll mot Federer för ett par år sedan vilket sedan resulterade i en 16 månaders lång mental formsvacka för honom. Då var det lite samma visa, Federer gick på halvfart.

Men får även ge Mayer att han är rätt formstark nu, final i favoritturneringen i Hamburg som han nu följ ut med att slå Lucas Pouille som visserligen inte är i någon kanonform men det visar ändå på att Mayer är i gott skick, slog för övrigt in 13 ess över två set i den matchen, då blir man såklart svårbruten.

Linan i den här matchen ligger på 19,5 hos Bethard till oddset 1,65 och jag har verkligen jättesvårt att se att överspelet inte skulle spricka. Kastar in en större näve polletter.

This is the stats tab
This is the post tip