Om vi säger så här. Ingen kan ha varit imponerad av Joao Sousas insats mot Medvedev i Monte Carlo. En spelare som bygger sitt spel kring säkerhet ska inte bli uppäten av nätet. Men så blev det alltså nu. Inget fel på ryssens insats, men det blir liksom lite svårt att avgöra hans nivå när Sousa spelar som en amatör.

Ett hack jobbigare nu för Medvedev. När Radu Albot är i form, då missar han ingenting. Alltså, absolut ingenting. Och tittar man på Albots säsongsinledning, det är inga dussinspelare han slagit och han har tagit sig djupt i en handfull turneringar. Ligger på 22:a plats på årsrankingen – före spelare som Zverev och Kevin Anderson.

Medvedev ligger åtta på årsrankingen men nu drar grussäsongen igång. Han spelar väldigt flackt och ska ha en spelstil som passar extremt dåligt i Monte Carlo. Det är liksom inga jättemarginaler över nät han spelar med och när Albot ständigt skickar tillbaka bollen så kommer Medvedev tillslut att missa.

Ryssen gick 1-5 på grus förra säsongen och 0-4 säsongen innan dess. Vann sin första match någonsin i raka set på grus (på ATP-nivå) mot Sousa, och den bedriften tror jag inte att han upprepar.

Speltips: Albot +1,5 set till 1,73 hos Nordicbet , Betsson eller Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip