Det är på tok för tidigt att klappa sig på axeln efter två rundor men jo, jag är rätt nöjd med att sitta med Roger Federer som vinnare till 11 gånger pengarna. Det är nere i 8 gånger nu och även det tycker jag ser högt ut. Federer ser ju ruskigt bra ut, absolut ingen kan säga någonting annat. 6-3, 6-2, 6-2 mot Steve Johnson och 6-1, 6-4, 6-1 mot Filip Krajinovic är det inte många som levererar men Federer har var extremt "på" från första game och siffrorna har snarast känts i underkant... Insatsen mot Krajinovic var turneringens hittills bästa prestation i mina ögon. 42 vinnare och blott 14 unforced är en ganska extrem notering. Nej, Federer ser ännu bättre ut än jag trodde och dessutom har trädet gått och blivit ännu snällare än beräknat. Millman här, sedan Fucsovics/Paul och sedan som värst Fognini eller Querrey i kvarten - en sällan skådad motorväg fram till semifinal, så är det. Millman först och som Federer ser ut är jag inte ett dugg orolig - speciellt inte då Millman ju redan förstört festen för Federer en gång. Storskräll av Millman i US Open 2018 och den gången såg Federer faktiskt ut som en gammal man. Svettades rejält och verkade dyster - jag undrar om han var fräsch. Helt annat intryck Roger-intryck nu och revanschlusten samt den uteslutna underskattningen lägger jag bestämt i Rogers vågskål här.

Givetvis respekteras John Millman, en tennisarbetare som lyckats här hemma förr. Nådde tredjerundan 2016 vilket då var en hyggligt uppmärksammad skräll. Det blev litegrann av Millmans genombrott, ett genombrott som hade skjutits upp på grund av stora skadeproblem. Sedan dess har Millman etablerat sig på en bra nivå men utan att egentligen vara nära någonting stort. Nådde karriärens blott andra ATP-final i höstas, i Tokyo - men det handlade väldigt mycket om lottningen. Har nu slagit ut Humbert och Hurkacz, segrar att respektera. Det var dock ärligt talat inga större tennismatcher och framförallt stod Hurkacz - som gick en rysare kvällen innan - inte alls att känna igen. Nej, massor med misstag i Millmans matcher hittills och här blir det läskig nivåhöjning för hemmaspelaren som ju dock inte direkt kommer ha något mäktigt hemmastöd, med tanke på motståndet. Noterbart är också att Millman gick en lång dubbelmatch på torsdagen.

Jag är inte ens nära ett gångbart argument för att Roger plötsligt skulle gå ner sig här. Har direkt fått sina motståndare att krympa ihop hittills och även om det är bra skalle på Millman så är han ärligt talat inte farligare än exempelvis Krajinovic. Federer har pratat om vikten av snabba matcher och har hittills bara behövt spela 25 respektive 24 game. Millman har inte serven som "garanterar" några långa set och under 30,5 game är det bra chans till.

Speltips: Under 30,5 game i matchen - odds 1.80 hos bet365

bet365 livestreamar matchen

This is the stats tab
This is the post tip