Nej, gott folk, en apa kan räkna ut att Dusan Lajovic kommer slå John Millman i Istanbul på onsdag. Även om matchen är schemalagt för måndag är jag rätt säker på att Millman får skjuta fram den till onsdag eftersom han var i final veckan innan.

Det är en anledning till att han kommer få problem, d.v.s att han spelat en full turnering veckan innan och har resa i benen, men det är knappast huvudanledningen.

Han har en fin skalp i Budapest, det var mot en Pouille som var ungefär lika motiverad som...ja, jag vet inte vad, en halt värphöna kanske. I övrigt var det mediokert motstånd i årets kanske minst glamorösa tennisturnering. Inför den här turneringen hade alltså Millman inte vunnit en enda grusmatch på ATP-nivå. Då snackar vi ändå om en etablerad spelare som är 28 år gammal. Min tes är i alla fall inte att polletten helt plötsligt trillade ner och att han helt plötsligt kan spela på grus, utan...han är lika dålig på grus som tidigare med den enkla skillnaden att motståndet i Ungern var väldigt dåligt.

Lajovic kommer dessutom in till den här turneringen relativt formstark, åtminstone om man har ett längre tidsspann, typ en månad. ATP Barcelona var ingen höjdare för honom men det var inte långt borta från att han faktiskt tog sig till tredje omgången.

Som grusspelare betraktat är Lajovic häslängder bättre och med allt sammantaget blir jag ytterst förvånad om han torskar denna. Spelet finns hos Bethard till 1,74.

This is the stats tab
This is the post tip