Alltså, med tanke på vilket år Monfils haft, han ska vara klar favorit att vinna mot Marin Cilic. Det är som en pånyttfödd spelare med Mikael Tillström vid sidan som gjort några riktigt bra taktiska förbättrningar för fransmannen.

Det känns fortfarande som att Cilic rider lite på US Open-vågen och att han är en fruktansvärt duktig grässpelare. Riktigt så bra är han inte på hardcourt. Vi får faktiskt gå tillbaka ett år i tiden för att hitta en topp 10-vinst för kroaten på det här underlaget.

Sedan Indian Wells har Monfils bara åkt på stryk av den yppersta eliten på hardcourt: Nishikori, Raonic och Djokovic. Samtidigt som han slagit både Raonic och en Goffin i högform.

Tycker att Tillström fått ordning på fransmannen rätt bra. Han ger inte bort poäng och set på samma sätt som tidigare. Det vittnar inte mist senaste veckornas resultat om: 11-1 i matcher varav åtta matcher i raka set. Då ska man vet att siffrorna mot Djokovic i Toronto verkligen inte borde varit så stora. Han var svag på pressure points men overall hängde han med världsettan riktigt bra.

Är helt övertygad om att Monfils tillsammans med Tillström har en väl uttänkt matchplan och att det svensk-franska teamet hittar en väg att vinna den här matchen till 1,75 hos Nordicbet .

This is the stats tab
This is the post tip