Såväl Garbine Muguruza som Anastasia Pavlyuchenkova gladde mig i åttondelarna - men när de nu gör upp i kvartsfinalen blir det enkelt att välja reprisliret: Muguruza blir väldigt svårlöst. Att spanjorskan är framme i kvarten kan verkligen beskrivas som "överraskande men ändå inte". Onekligen överraskande sett till vad Muguruza sysslat med de senaste åren men INTE ett dugg överraskande sett till vad Muguruza ju kan, det utgår jag från att alla som sett en toppad Muguruza håller med om. Är hon toppad nu då? Ja, nära i alla fall. Ser väldigt "på" ut i fötterna och får tid att svänga med sin ruggiga forehand. Stadig och slår vinnare även från backhand. Servar jättebra: har vunnit 84% och 90% bakom förstaserven i de senaste matcherna, enorma siffror. 6-3, 6-3 mot Bertens var ungefär vad jag hade förväntat mig, kändes ohotad där. Manglingen av Svitolina innan dess var ännu vassare, snudd på en felfri insats av Muguruza.

Anastasia Pavlyuchenkova har också tagit bra segrar, absolut. Starkt att ta ner Pliskova i dubbla tiebreak, även om det också var en match som bekräftade Pliskovas Grand Slam-förbannelse. Sedan gillade jag läget för Pavlyuchenkova mot Kerber och nånstans tyckte jag att det var ryskans match från start. Sumpade ju första set (tappade 5-2) men höll ihop det imponerande. Är ju lätt att slå bort sig mot Kerber men Pavlyuchenkova vågade matchen igenom och landade till slut på 71 vinnare. Det är inte dåligt, det. Samtidigt fick hon ju chansen till den typen av spel mot Kerber - det kommer hon INTE att få mot Muguruza, som gott och väl svarar upp mot Pavlyuchenkovas tyngd. Är det någon som ska hamna på hälarna här är det Pavlyuchenkova, helt klart.

Muguruza har gått hela vägen förr och i medgång är hon extremt svårslagen. 4-1 i matcher mot Pavlyuchenkova (där torsken kom i en match Muguruza gav upp) och den här scenen tycker jag ganska starkt talar i spanjorskans favör. Håller Muguruza intensiteten uppe (klart hon gör!) vinner hon smidigt igen, detta är ärligt talat på pappret givet enklare än i de senaste rundorna. Hygglig chans till två raka set igen och oddset är inte tokigt.

Speltips: Muguruza 2-0 i set - odds 2.20 hos bet365

bet365 livestreamar matchen

This is the stats tab
This is the post tip