Har gått emot Berdych med framgång senaste veckorna. Han har inte förlorat än, men varit väldigt illa ute i många matcher och dribblade sig hela vägen till titeln i Shenzhen. Märkligt egentligen, för han spelar långt ifrån sin bästa tennis. Å andra sidan behövde han bara vinna fyra matcher varav mer eller mindre obefintligt motstånd i två av dem.

Så jag tycker inte att vi ska dra för stora växlar av att tjecken vann förra veckan. Han är fortfarande en bra bit ifrån sin högstanivå och Muller är ingen rolig spelare att möta i första omgången. Servar han bara tillräckligt bra så får han med säkerhet med sig ett set mot Berdych. I alla fall i det skick som tjecken är i just nu. Släpper till på tok för mycket i egna servegem och är inte alls lika säker från baslinjen som man är van att se honom.

Kan också infinna sig lite mättnad efter en titel. Början han svaja i motivationen så kan till och med Muller vinner det här. Problem är ju dock att Berdych har en förmåga att vinna även om han är sämre än sin motståndare. Det såg vi ju inte minst mot Vesely som var bättre i första set, vann andra och var break upp i tredje, men förlorade tillslut ändå.

Inget snack om att Muller har nycklarna för att slå igenom Berdych och jag tror inte att han kommer vara så fruktansvärt underlägsen från baslinjen heller.
Liknande snabbhet på underlaget här i Peking som i förturneringarna förra veckan. Det missgynnar ingen spelare direkt, men ju Snabbare desto bättre för Muller, helt klart.

Tror att Gilles Muller nyper ett set till 1,80 hos Nordicbet

This is the stats tab
This is the post tip