Grus mot hardcourt här. Munar är en renodlar grusspelare och har egentligen bara ett par bra matcher i juniorslutspelet under bältet. Hög studs i Indian Wells vilket möjligtvis är till hans fördel, men som jag skrev i en annan rek, bollen flyger på bra genom luften här vilket gör att Popyrins serve fortfarande kommer vara väldigt effektiv.

Väldigt fint kval också av Popyrin. Både Rosol och Kovalik kan hota om han inte är i form men båda två städades av i raka set.

Sen har vi ju också de här standardsakerna att väga in: Munar går från fyra raka grusturneringar till hardcourt medan Popyrin som sagt kvalat in och kännt på underlaget i matchtempo. Sen måste man ändå säga att Munars sydamerikanska sväng inte var superlyckad. Absolut inte dålig, han slog ett gäng högst kapabla spelare men att inte nå längre än kvartsfinal i någon turnering måste vara surt för honom. De kommande månaderna kommer vara bra mycket tuffare för honom.

Matchbilden kommer vara ganska klar. Popyrin lär försöka avgöra tidigt och Munar kommer försöka grinda så mycket möjligt. Min spådom är att Popyrins serve kommer vara avgörande i den här matchen. Han vann runt 85% av sina förstaservar i kvalen och bollen kommer vara i spel betydligt oftare i Munars serve.

Polletterna åker in på Popyrin till 1,77 hos FastBet eller Bethard .



This is the stats tab
This is the post tip