I den andra omgången av ATP Washington får Andy Murray möta Kyle Edmund. Det verkar inte som att Murray är riktigt tillbaka ännu, efter ett års frånvaro på grund av en höftskada. Dock gör han ett försök igen i Washington, efter att ha åkt ut senast i Nottingham på gräs, mot just Edmund i två raka 4-6 set. Att få möta en topp 20 spelare, som dessutom fortsätter att imponera blir en alldeles för tuff uppgift för Murray i returen - även om han redan har en vinst i Washington.

När Murray kom tillbaka till Queen's i år möttes han av Nick Kyrgios som slog honom med 2-6 7-6 7-5. I nästa turnering vann Murray mot Stan Wawrinka med 6-1 6-3, innan Edmund blev för svår. I den matchen sprang Murray runt som vanligt, utan ett endaste tecken på någon skada. Men sedan missade Murray grand slam Wimbledon, så det är uppenbarligen inte helt hundra med honom ännu. Nu är han i Washington, där han har besegrat Mackenzie McDonald med 3-6 6-4 7-5. Siffrorna talar sitt tydliga språk, alltså, att det verkligen var en tuff match, så jag anser inte att Murray är riktigt redo för att strida som vi har varit vana att se honom.

Vilket år Kyle Edmund har haft. Det började med att han tog sig till ett semifinal i Australiska Öppna, där Marin Cilic blev för svår. Därefter har han gått relativt långt i turneringar och blivit utslagen av spelare som är oftast bättre rankade. Senaste förlusten kom mot Wimbledon vinnaren Novak Djokovic i fyra set, vilket verkligen visar att nummer 18 på världsrankningen är riktigt bra och i riktigt bra form. När Edmund kunde besegra Murray, som inte visade några tecken på skador senast på gräs, ska Edmund enkelt klara av uppgiften även på hard-court, där han spelar ännu bättre.

Hittills har spelarna mötts tre gånger totalt. Se här:

2018 Nottingham Kyle Edmund Andy Murray 6-4 6-4
2016 Beijing Andy Murray Kyle Edmund 7-6 6-2
2016 Queen's Andy Murray Kyle Edmund 6-4 3-6 6-1

Murray har en 2-1 fördel inbördes, men dessa två segrar kom under år 2016. Observera siffrorna som visar hur svårt redan då Murray hade mot Edmund. Med Fredrik Rosengren bredvid sig ska Edmund klara av denna uppgift, med tanke på förutsättningarna, två gånger på tre försök (då Murray har en lång väg tillbaka till storformen), så jag lägger därmed ett spel på en rak Edmund seger till 1.77 i odds hos FastBet och Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip