Nu undrar jag om det inte blivit ett räknefel här från oddssättarhåll. Oddset är med säkerhet autogenererat eller så har man bara tagit ett snitt på hur många tiebreak de spelat i årets Roland Garros. För, det är inte direkt två spelare som är överjävliga på att hålla serven. Det kommer bli en väldig massa servegenombrott och momentumsvängningar i den här matchen, och då blir det väldigt sällan tiebreak.

De har ju mötts ett par gånger genom åren. På totalt 27 set mellan dem har bara två gått hela vägen till tiebreak. Det ger oss ca 7.5% chans per set. Nu är samplet väldigt litet men 7.5% jämfört med ca 20% som bolagen erbjuder är ett väldigt stort gap.

I RG har Murray fått in tiebreak i åtta av 28 matcher sedan 2012. Då kan man göra avdrag för att han mött Isner och Karlovic och påslag för att han mött ett gäng mindre dugliga spelare. Nishikori då? Han spelar ännu färre tiebreak. Sedan 2013 har han tre tiebreak på 17 matcher.

Det här är två spelare som inte är särskilt tiebreakkompatibla så jag är villig att ta TIEBREAK – NEJ till 2,10 hos bet365 . Man får också väga in att långa tiebreak i ett ev. skiljeset inte räknas som tiebreak. Ja, då känns 2,10 fint.
This is the stats tab
This is the post tip