Andy Murray har spelat lite halvknackigt så här långt i Wimbledon, perfekt, för nu möter han en spelare som måste spela så fruktansvärt bra för att hota honom. Sam Querrey har en spelstil som passar Murray rätt bra. Allt britten behöver göra är att öka sin koncentrationsnivå ett hack så vinner han. Alltså bara fokusera på att få över returerna och fokusera ännu mer när han väl får en öppning i Querreys serve.

Det går ju lite långsammare nu jämfört med tidigare under veckan. Gräset är väldigt utnött och bollen studsar upp lite högre. Det lär missgynna Querrey i den här matchen. Sen är ju också Murray expert på att läsa servar. Det är en stor anledning till att han demolerade Dustin Brown och det är inte så att Querrey har en särskilt svårtläst serve. Den är extremt hård, men inte särskilt vinklad och så fort Murray börjar komma åt honom så får han problem. Helt säkert.

Faktum är att Andy Murray har 7-1 på Querrey och i samtliga sju vinstmatcher har han täckt sin handikapplina. Bara fyra tiebreak också över totalt 21 set vilket känns ganska lite med tanke på hur tung serve Querrey ändå har. Kanske är det en kvitto på hur bra Murray läser hans serve. Dessutom finns det ju en bra förklaring till att den här typen av spelare sällan går djupt i Grand Slams. Det är krävande att dunka på servarna och att hålla koncentrationen uppe.

Kollar man på spelare med liknande spelstil som Querrey kan man utläsa följande

Murray 7 – 1 Querrey
Murray 6 -2 Kevin Anderson
Murray 5 – 0 Gilles Muller
Murray 10 – 2 Milos Raonic

Ganska tydligt att han har rätt bra koll på den här typen av spelare. Just därför tar jag Murray -5,5 games till 1,78 hos Leo Vegas.

This is the stats tab
This is the post tip