Det är märkligt att spelbolagen har Casper Ruud som en knapp favorit i Franska Öppna mot Novak Djokovic. Världsettan har 5-1 i inbördesmöten. Oavsett form vet vi alla vid det här laget att serben alltid har en eller flera växlar att sätta i när det väl kommer till kritan. Här är mitt speltips i kvartsfinalen.

Efter att ha promenerat förbi Pierre-Hugues Herbert och Roberto Carballes Baena har Nole stött på hårdare patrull mot Lorenzo Musetti och Francisco Cerundolo. Ändå har han lyckats vände två raka 1-2 underlägen till 3-2 segrar. Egentligen inget som borde förvåna något, men tanke på hur många gånger han redan har lyckats med sådana bedrifter.

Även Ruud fick en enkel start då Felipe Meligeni Alves besegrades i raka set. Därefter blev det en fetsetare mot oförutsägbare Alejandro Davidovich Fokina. Både mot Tomas Martin Etcheverry och Taylor Fritz krävdes fyra set. Så Ruud är inte helt i toppslag - även om formen har varit fin i Roland Garros. Men så brukar han vika ner sig mot de bästa.

Repris på fjolårets final!

När spelarna möttes i förra årets final i denna Grand Slam turnering vann Djokovic samtliga tre set. Oavsett dagsform och fysik är Nole alltid att räkna med i sådana sammanhang. När det väl erbjuds över dubbla pengar på att han tar sig vidare till kvartsfinalen så är vinnaroddset för högt för att motstå.

Mina pengar läggs på att Djokovic vinner matchen, till 2.08 i odds, hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip