Novak Djokovic har minst sagt en lämplig uppgift på Rod Laver Arena i Australiska Öppna då han ställs mot Dino Prizmic, i den första omgången. Världsettan har värmt upp genom att representera Serbien i ATP United Cup, medan kroaten har kvalat in till huvudturneringen. Ingenting talar för något annat än en storseger för Nole - som är på jakt efter en 25:e Grand Slam titel. Här är mitt speltips!

Det blev hela 7 titlar under året 2023, med segrar i Australiska Öppna, Franska Öppna och US Open. Djokovic rivstartade denna säsong med segrar över Zhang och Lehecka innan det blev en förlust mot Alex De Minaur - där smärtan i handleden hämmade honom. Inga tecken på skador eller dylikt har rapporterats därefter utan Djokovic har tränat på för fullt och förberett sig på bästa sätt.

Det har varit en lyckosam kval för Prizmic, som vände ett underläge mot Mariano Navone innan han vände tillställningen. Därefter har Duje Ajdukovic och Aziz Dougaz slagits i raka set. Men innan dess blev det också en storförlust mot Brandon Nakashima, där Prizmic endast plockades 3 (!) games i matchen. Prizmic är 18 år och gör fortfarande platta matcher, med jämna mellanrum, mot svårare motståndare.

Djokovic flera nummer större?

När det väl kommer till de största turneringar har Djokovic alltid visat sig från sin bästa sida. Något undantag är inte heller att vänta sig i Melbourne. Då Prizmic saknar vapen för att hota Djokovic kan detta mycket väl bli en parkpromenad. För Prizmic ska inte ha mycket att sätta emot.

Mitt spel blir att Djokovic täcker handikapp linan på -9,5 games, till 1.96 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip