Inför Nadals match mot Raonic hoppades jag på runt 1,60 på spanjoren - få fick vi över 1,70. Idag hoppades jag på 1,60 igen (med tanke på Dimitrovs enkla 3-0 vinst mot Goffin), men istället 20 punkter lägre - runt 1,40.

Då får vi helt enkelt hitta på något annat.

Vad jag kan konstatera så här långt är att Dimitrov varit rätt trögstartad i flera matcher. Nervös eller okoncentrerade vet jag inte:

• Dubbelbreakad i första set mot Istomin
• Dubbelbreakad i första set mot Chung
• Tiebreak i första set mot O´Connell (WC-spelare)

Det betyder naturligtvis inte att han garanterat tappar första set i den här matchen, men han kommer att vara nervös. Jag menar, det är inte så att han är van vid det här situationen och hans psyke är ljusår ifrån Nadals.
Båda spelar på sin absoluta topp, det kan man inte säga annat om. Dimitrov hittills obesegrad i år och har faktiskt tagit set i samtliga matcher mot spanjoren på hardcourt, 5 av 5.

Man kan argumentera för att deras H2H inte betyder särskilt mycket, men å andra sidan är det svårt att blunda för att Nadal har 7-1 inbördes, men andra ord: han har kontroll på Dimitrov och det är aldrig lätt för en spelare med enhandsbackhand att möta Nadals toppspin. Det räcker med att kolla på hur överlägsen Nadal varit Wawrinka, Federer och Gasquet genom åren.

Man kan heller inte ignorera hur fruktansvärt bra Nadal varit i den här turneringen och med tanke på hur överlägsen han var Raonic i 2 av 3 set så... Dimitrov kommer få det väldigt tufft.

Det snabba underlaget ska gynna Dimitrov, så är det. Frågan är bara om Dimitrov har en tillräckligt effektiv serve. Jag tror inte det, Nadal fick in sinnessjukt många servar i spel mot Raonic och kommer få in ännu fler mot Dimitrov och från baslinjen kommer Nadal vara den starkare spelaren.

Rekommenderar ingen att spela hus och hem på den här matchen, men jag lastar in två tv-polletter på Nadal -3,5 games till 1,72 och Nadal att vinna första set och matchen till samma odds. Som sagt, håller ner insatserna (finns hos bet365 )

This is the stats tab
This is the post tip