Jag kommer alltid, utan utantag, att spela Dimitrov +4,5 games mot Nadal på hardcourt. Han ska täcka den linan på alla snabba underlag mot Nadal. Helt banalt att Dimitrov klappade igenom i tredje set när de möttes i Peking, i övrigt mycket jämnt mellan dem på det här underlaget.

Har gjort den här jämförelsen förut, men tycker att det är väldigt uppenbart att ju Snabbare underlag desto större chans för Dimitrov. Han har tagit set i samtliga sju möten på hardcourt mot Nadal och det här är det snabbaste underlaget de spelat på. Extra holdprocent på Dimitrov alltså och just därför tror jag att han täcker linan.

Dimitrov har trots allt säkerheten och trycket för att slå igenom Nadal och det är inte så att Nadal är helt imun mot bulagrens variation heller, att Nadal leder med 9-1 inbördes beror nog snarare på Dimitrovs respekt för honom och att Nadal har ett betydligt bättre huvud.

Det har bara hänt en två gånger på sju hardcourtmatcher att Nadal täckt 4,5-linan mot Dimitrov och jag tror inte att han gör det idag heller. Spelet finns hos Bethard till 1,74.

This is the stats tab
This is the post tip