Tycker att handikappspelet på Lucas Pouille är värt en peng mot Rafael Nadal. Det här är en av de minsta turneringarna han spelar i år, Nadal, och är det någon gång som motivationen kanske sviktar för spanjoren är det väl just nu. En ruggig tung titel i bagaget och någon veckas semester på det.

Normalt sett har han ju Pouille svårt mot toppspelarna, men Nadal är faktiskt den enda som han besegrat och det var just på hardcourt och det är väl just där han har som bäst chans.

Förra årets asien-swing blev en besvikelse för Nadal som förlorade i Peking mot Dimitrov och Shanghai mot Troicki. Han har nästan 2000 poäng till godo på Federer i racet om att avsluta året som världsetta, vilket gör att han inte ”måste” vinna den här turneringen. Skulle snarare tro att han ser det här som någon slags uppvärmning inför ovannämnda turneringar.

Pouille är ju också en sådan spelare som slår så pass hårt att han kan penetrera Nadals försvar. Det blir ju ganska behagligt för honom då också. Han vet att han måste bomba på så fort han får läge och om Nadal inte är på tårna kan det gå vägen.

Underlaget är relativt snabbt för att vara hardcourt och generellt sett går powerspelare bra i förhållandena som råder. Tycker också att linan på 5,5 games är generös givet att Nadal inte spelat tävlingsmatch sedan US Open.. bortsett från lite ploj.
Spelet finns hos Leo Vegas till oddset 1,71.

This is the stats tab
This is the post tip