Grand finale i ATP Toronto där spanjoren och världsettan Rafael Nadal möter greken Stefanos Tsitsipas, som efter den här veckan inte längre kommer att vara rankad nummer 27 i världen. Nadal har endast tappat ett set i turneringen och har spelat en match mindre än motståndaren Tsitsipas - som dessutom har haft tre stycken långa tre settare i rad nu. När väl Nadal spelar en final hittar han nästan alltid ytterligare en växel så jag tvivlar starkt på att vi får se ytterligare en lång match från Tsitsipas sida.

Det är inte många matcher Rafael Nadal förlorar på ett år. Nadal har bara spelat Grand Slams och ATP 1000 turneringar, precis som ATP Toronto är, där han har 35 vinster och endast 3 förluster - mot Djokovic på gräs, mot Thiem på grus och mot Cilic på hardcourt, där Nadal var tvungen att ge upp matchen i femte set. Just Tsitsipas har han redan mött en gång i år, som är deras enda möte, som skedde i Barcelona, på grus, där Nadal totalt krossade Tsitsipas med 6-2, 6-1. I Toronto har Nadal vunnit följande matcher:

Karen Khachanov 7-6 6-4
Marin Cilic 2-6 6-4 6-4
Stan Wawrinka 7-5 7-6
Benoit Paire 6-2 6-3

Vägen till finalen har inte inneburit några längre matcher egentligen. Även om Nadal inte alltid totalt dominerar genom hela turneringen så reser han sig något oerhört i just finalen. Detsamma gäller inte för Tsitsipas, som har fått kriga ordentligt redan från start. Det har varit två långa och tre jättelånga matcher mot hårt motstånd, så, enligt mig, ska Tsitsipas, som dessutom gick till en semifinal i ATP Washington (som spelades innan) vara trött i kroppen efter följande vinster:

Kevin Anderson 6-7 6-4 7-6
Alexander Zverev 3-6 7-6 6-4
Novak Djokovic 6-3 6-7 6-3
Dominic Thiem 6-3 7-6
Damir Dzumhur 6-3 7-6

Tsitsipas var extremt nära att åka ur turneringen mot Zveren som servade för matchen, efter att ha vunnit första set och hade ett break i det andra setet, men Tsitsipas vände matchen där. Senast blev det en lång affär mot Anderson, så dessvärre för Tsitsipas del är det ingen optimal uppladdning inför finalen - där han får möta en spelare som tidigare har besegrat honom enkelt. Jag är säker på att Nadal upprepar bedriften och vinner sin fjärde titel i Toronto. Detta blir en kort final och jag finner ett stort värde i att spela på linan under 21,5 games i matchen till 1.91 i odds hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip