Nej, dags att vända lite på den här negativa trenden. Började ju så fint i AO, men nu tre raka torst varav två rejäla missar.

Det är inte alltid man håller med Mats Willander när han vräker ur sig analyser, men en sak håller jag med om, Nadal ser riktigt bra ut så här långt i år. Bättre än på många år. Han trycker till sin serve ordentligt och har mer självförtroende i sin forehand än tidigare.

Zverev är dock en spelartyp som Nadal haft problem med de senaste åren. Någon som har både kraft och säkerhet att slå igenom honom. Men kollar man på Rafas nivå så här långt i år så kan man ju konstatera att han gjort rent hus bortsett från matchen mot Raonic där han verkligen borde vunnit. Har för mig att han hade set och ett gäng breakbollar i andra... mot världstrean.

Jag är lite tveksam till om Zverev verkligen har vad som krävs för att slå Nadal just nu. Visst, han har slagit Berdych, Wawrinka och Cilic senaste halvåret, men samtidigt är det spelare som Nadal också hade slagit i dagsläget.

Köper helt klart att Zverev tar ett set, men chansen att Nadal hittar ett dubbelbreak är betydligt större än att Zverev gör det och om spanjoren vinner matchen så är det högst troligt att han gör det med minst fyra games marginal.

De möttes ju Indian Wells under 2016. Då kan jag säga att statusen på Nadal var betydligt sämre än idag och Zverev var minst lika bra som nu, ändå vann Nadal med 6-7,6-0,7-5.

Många, eller alla, spelare vittnar om hur speciella förhållanden det är i år i Australian Open. Det går fort, det är nya bollar, studsen är annorlunda. Vad man kan konstatera är i alla fall att Nadal lyckats acklimatisera sig till detta väldigt snabbt.

Tar spanjoren -3,5 games till 1,68 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip