Jag är faktiskt förvånad att Basilashvili står i över 4,00 mot Nishikori och att vi därmed får +4,5 games försprång på handikappet. Alltså, Basilashvili har varit sjukt bra under hösten. Alla som såg hur hårt han pressade Nadal i US Open förstår att han inte är chanslös mot Nishikori och hans två inledande matcher i Metz har varit riktigt bra.

Man kanske inte lyfter på ögonbrynen över 6-7,7-6,6-3 mot Humbert, men det var den mest välspelade matchen så här långt i turneringen och en sak är ju säkert, Humbert kommer avsluta året topp 100. Däremot får man ju sätta ett mindre frågetecken kring Nishikori som såg ruskigt slutkörd ut under US Open och efter en lång säsong brukar han dala ordentligt på hösten. 7-6,6-3 i första omgången mot Gojowcyk är väl inget som skrämmer heller.

Spelstilsmässigt vettefan vem det här passar bäst. Om Nishikori tillåts pressa upp tempot så vinner han säkert men Basilashvili är en lose canon och slår som en vilde på det mesta och det troligaste är ändå en matchbild där Basilashvili styr och ställer. Han har dessutom en klart bättre serve som han kommer få en hel del på.

Jag är fullständigt övertygad om att han täcker 4,5-linan till 1,72 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip