Vilken fin rush han är på, Gulbis, och det kanske inte är så konstigt att det börjar lossna just på gräs. Han har en ruskigt tung och flack serve, han har fina händer och bra bollkänsla så, som sagt, många egenskaper som är bra på gräs.

Inte ovanligt att han sprattlar till på gräs heller. Har ju slagit Berdych, Del Potro, Tsonga och nu senast Alexander Zverev så det finns ju enorm kapacitet på det här underlaget. Och jag tror just att serven kommer vara en avgörande faktor för det här spelet. Nishikori har inte en särskilt bra serve men kommer vara klart bättre från baslinjen – och Gulbis kommer, trots sin serve, inte kunna hålla uppe koncentrationen över 2,3 eller 4 timmar.

Det verkar ju gå lite upp och ner för både Gulbis och Nishikori under matcherna. Gulbis har tappat set i 6 av 7 matcher så här långt i Wimbledon och Nishikori har tappat set i 2 av 3 matcher, ett ganska gott tecken på att ingen av dem är särskilt pålitlig över fem set.

Jag tror att det blir jämnare än vad oddsen indikerar och då känns över 3,5 set till 1,71 hos LeoVegas som det bästa spelet.

This is the stats tab
This is the post tip