Kan säga att jag inte är helt övertygad om Nishikori. Han spelade sin första match sedan Australian Open igår och inte kunde han fått en bättre lottning än Herbert som brände ut sig i Montpellier veckan innan. Men det var ändå ingen vals på rosor. Nishikori tappade första set och nog kan man misstänka att han inte är i någon toppform just nu.

Gulbis gjorde en av sina bästa matcher jag någonsin sett mot Copil i första omgången, Copil var väl inte i sitt bästa skick men låt oss konstatera att lettens insats var fläckfri. Formmässigt kan man ändå dra större slutsatser om Gulbis jämfört med Nishikori.

Det behövs väl ingen hjärnforskare för att räkna ut att Gulbis kommer vinna mer på serven och Nishikori kommer vinna mer i långa rallyn. 3-0 i matcher till Japanen är en indikation på att Gulbis kanske inte trivs jättebra i det här skyhöga tempot så det gäller att han servar på topp. Sen ska man också komma ihåg att det är långt ifrån givet att Nishikori kommer ha samma höga säkerhet som han normalt har.

Gulbis har bara blivit breakad en gång över sex set i Rotterdam och släppte inte till några breakbollar mot varken Copil eller Stakhovsky, så handikappspelet är inte alls tokigt heller. Men jag trycker in en slant på Gulbis till 3,85 hos FastBet eller Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip