Fortsätter på Wawrinka-spåret nu, även om han inte såg ut alltför fin ut mot Pella i förra omgången. Lite för många ramträffar och han är inte supersolid på korta bollar heller. Men det här ska han ju bara vinna.

Har fördelen av att hans serve är så fruktansvärt mycket bättre än Nishikoris och på grus är det inte lika lätt för Nishikori att spela ut honom på tempo – även om det går snabbt i Madrid.

Rent statisktiskt är det klar fördel Wawrinka. Han har betydligt större framgångar på grus än vad Nishikori har och har dessutom 6-4 inbördes samt 1-0 på grus.

Formmässigt känns det relativt jämnt. Ingen av dem har gjort några större avtryck senaste månaderna men man kan konstatera att det är starkt av Stan att vinna sina två matcher i raka set.

Som jag skrev ovan, serven kommer bli en avgörande faktor här. Wawrinka är obreakad så här långt i turneringen och då ska man ha å åtanke att det är två riktigt bra returtagare i Herbert och Pella som han mött. Nishikori blev breakad tre gånger mot Dellien i första omgången – en spelare som visserligen har potential men som är rankad utanför topp 100.

Till 1,77 åker polletterna in på Wawrinka hos SpeedyBet .

This is the stats tab
This is the post tip