Det går inte att lita på vissa spelare under hösten. Det kan liksom sluta precis hur som helst. Gael Monfils är en sådan spelare. Jag vet inte hur många gånger han dykt upp till matcher under hösten med dålig attityd. Ibland skadad, ibland helt utan motivation.

Ungefär så såg det ut i Antwerpen mot Jannik Sinner och även i viss mån under hela Asien-swingen. Han har radat upp dåliga förluster ända sedan US Open-kvarten mot Berrettini där han förlorade i tiebreak i skiljeset. Kanske har det satt sina spår?

Men som sagt, det är inte första gången han ställer ut skorna under hösten. Ett par av er minns säkert när Patrik Rosenholm slog honom i Stockholm Open redan 2012 – och på den vägen har det fortsatt. Vi kan i alla fall konstatera att Monfils inte är som starkast under höstsäsongen.

Det här gör att Dennis Novak är ett intressant spel till en bit över 5,00 pengarna. Han har ett spel som är anpassat för snabba underlag. Ni som följde Mikael Ymer i kvalet till Wimbledon vet vad jag pratar om. Dessutom har han åtminstone duglig form just nu, slog bland annat Stebe för två veckor sedan...samma Stebe som slog ut Ymer i Stockholm.

Om vi säger så här, är inte Monfils på tårna i den här matchen kommer han få stryk. Ha i åtanke att Novak är hemmaspelare här i Wien vilket också betyder att Monfils inte har en enda supporter på plats. Då är det nog roligare att se fram emot inomhusturneringarna i Frankrike som börjar om ett par veckor.

LeoVegas , Unibet och 888sport erbjuder 5,35 och det är värt ett skott.

This is the stats tab
This is the post tip