Läge för Opelka igen? Jag är inne på det, han får WC på WC nu till de amerikanska turneringarna och det känns som att Cincinnati kan passa honom ganska bra. Det går snabbt på de här banorna och i det här fallet gynnar det vår spelare. Opelka har en hel del kvar att utveckka. Till exempel är volleyn direkt juniormässig och backhanden är inte särskilt vass. Men så är det väl med alla ungtuppar, de är långt ifrån färdiga elitspelare.

Hur som helst, Chardy i första omgången och det får man nog beskriva som en nötlottning. Han är anskrämligt dålig nu, fransmannen och det fårvånar mig inte om han spelar halvskadad. Gav upp mot en annan iskall spelare, Pospisil, i Toronto och därefter förlust mot Carreno Busta. Jättedåligt med tanke på vilken potential han har.
Opelka då. Högform får man lov att säga. Han har slagit stadiga topp 100-spelare på löpande band senaste veckorna och med lite rättvisa skulle han nog plockat set på Lopez i Los Cabos också... samma Lopez som sedan tog sig till final i den turneringen.

Lite skumma stats på fransmannen mot storservare. 5-0 mot Isner, 0-5 mot Raonic och 2-1 mot Karlovic. Jag skulle dock säga att Opelka liknar Raonic mer i spelet än vad han liknar Isner, nu är det visserligen ett enormt steg mellan dem, men amerikanen får med säkerhet tillbaka fler returer än Isner även om han såklart inte servar fullt så bra.

Motivationen kan vi ju väga in också. Opelka på väg uppåt med ett WC till den här turneringen kommer ju utan tvivel sälja sig dyrt. Chardy å andra sidan...jag vet inte, sjukt formsvag, kanske lite småtrassel med kroppen. Dessutom har man bara gjort bra resultat en gång i Cincinnati.

Kastar in en näva polletter på Opelka +3,5 till 1,72 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip