Jag har spelat Frances Tiafoe rak mot Benoit Paire. Litar helt enkelt inte på att fransmannen är fit och har motivation här. Han gav ju upp efter första set i Tokyo mot Sugita så hans status är högst oklar.

Men inte bara det, Paire är överskattad på hardcourt utomhus. Har bara vunnit fyra matcher på underlaget sedan Australian Open och har förlorat i första omgången hela fem gånger. Sen tycker jag också att amerikanen Tiafoe underskattas väldigt ofta, hans kapacitet är skyhög och har nu dessutom gjort ett fint kval. Det snabba underlaget har han nog inga större problem med. Frances spelar nämligen väldigt aggressivt. Han tog Cilic till två tiebreak i Laver Cup vilket också kan vara en anledning till att han semifloppade i Tokyo – nästan alla spelare som spelade Laver Cup fick problem i den turneringen.

Som alla vet vid det här laget, Paire har jättehög högstanivå men har motivationen som största akilleshäl och att han ska kliva ut halvskadad och slå Tiafoe i Shanghai, det håller jag inte som det troligaste utfallet.

Sedan 2013 hittar jag fyra tillfällen där Paire gett upp en match och spelat direkt veckan efter. I samtliga fall har han fått problem och vid ytterligare två tillfällen har han förlorat som storfavorit. Han ger faktiskt inte upp så ofta som åtminstone jag fått för mig så, som sagt, helt fit är han nog inte.

Tycker att det luktar Tiafoe här och spelar till 1,87 hos Bethard

This is the stats tab
This is the post tip