Inte vet jag, Pouille kanske nyper ett set av Monfils. Men mer än så skulle göra mig djupt chockad. Han gjorde dock sin bästa match i turneringen mot Nadal igår och Bautista Agut är ju som alla vet ingen duvvunge.

Men snälla nån, att Pouille ska gå in och utmana Monfils med tre stycken 5-setare i benen plus en 4-setare mot Kukushkin. Det måste man bara ifrågasätta. Kan tänka mig en ordentlig reaktion på urladdningen mot Rafa.

För, man ska veta att Monfils är den enskilda spelare så här långt som imponerat mest. I normala fall skulle han säkert släppt ett par 2-3-4 set på vägen till en kvartsfinal i US Open, men Tillström har ju helt klart fått ordning på honom. Lite på bekostnad av showandet, men å andra sidan kommer resultaten istället. Solklart topp 10-klass på Monfils i år.

Att det är ungefär samma odds på att Monfils slår Pouille idag (runt 1,20) som det var när de möttes i Australian Open 2015...det är märkligt. Jag byggde upp den här matchen lite snabbt innan jag gick och la mig igår och kom fram till att Monfils vinner 9 gånger av 10. Så runt 1,10 är alltså ett mer korrekt odds enligt mig.

12,5 timmar, så långe har fransmannen varit ute på banan. Det är en bra bit över 50% mer speltid än vad Monfils har och så här djupt in måste det bara ge utslag.

Tror att Pouille kan hänga med i ett set men att det blir kollaps sen. Monfils till runt 1,20 är fint dubbelvirke, men jag får för -5,5 games till 1,68 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip