ATP 500 Washington. Jag kan inte tänka mig annat än att stormötet mellan Sam Querrey och Alexandr Dolgopolov kommer att spelas på huvudbanan på torsdag. Anledningen till att jag skriver om matchen redan nu är för att oddset har börjat sjunka på hemmaspelaren Querrey samt att jag är övertygad om att det kan komma att sjunka ännu mer innan matchstart.

Både Querrey och Dolgopolov har spelat varsin match i turneringen.

Querrey har visat prov på sin starka serve där har slog 22 serveess mot Bjorn Fratangelo och vann hela 87 % av sina första servar. Endast en gång blev Querrey bruten i matchen, samt att han reste sig efter en tie-break förlust i första set och vann de övriga två seten relativt komfortabelt.

Dolgopolov spelade snarare en lustig match, som han vann i sig trots att han vann 7 bollar mindre i matchen. Efter ett starkt spelat första set tappade Dolgopolov sitt spel i det andra setet, men reste sig igen och krigade till sig en tie-break seger med 7-4. Då såg motståndaren Jordan Thompson trött ut.

Totalt har Querrey och Dolgopolov mötts 5 gånger på touren där Querrey har vunnit de 3 senaste möten. Under de mötena har Dolgopolov haft stora problem med Querreys största vapen - serven. Där vinner Querrey väldigt många enkla poäng, speciellt mot Dolgopolov som går mycket på chans i sitt returspel. Vidare anser jag att Querrey har mer tålamod i spelet där han försvarar sig bättre och tar vara på sina chanser.

I mitt tycke är Querrey en klar favorit här och borde vinna matchen två gånger av tre, med tanke på dagens förutsättningar. Därmed är det sjunkande oddset 1.73 på en Querrey matchvinst fortfarande av stort värde. Spelet läggs hos Ladbrokes.

This is the stats tab
This is the post tip