Om vi förutsättar att Sam Querrey har landat efter succén i Wimbledon och att han är ödmjuk inför den här uppgiften så tror jag att han kör över Björn Fratangelo. Först och främst passar det Querrey bra att möta en grinder på hardcourt.

Fratangelo är mer av en grusspelare och är knappast en solid servare. Han kommer garanterat inte att hålla alla sina servegem den här matchen. Räknar nästan med att han blir breakad minst en gång i varje set.

Querrey å andra sidan. En solklar hardcourtspecialist - även gräs som alla vet. Hans serve tillhör det absoluta toppskiktet på atp-touren och även om Fratangelo är en duktig returtagare... det är inte lätt att få håll på Big Sam, särskilt inte när han är i form.

Och det är väl just det enda som håller mig tillbaka från att lasta hus och hem. Man vet aldrig riktigt hur Querrey tacklar framgångarna under grässäsongen.
Förhoppningsvis är han sugen på mer, men det kan också vara så att han är mätt och sliten. Efter tre veckor borde han dock ha återhämtat sig.

De turneringar som Fratangelo presterat i är uteslutande långsamma. ATP Washington är desto Snabbare och just därför tror jag att han får problem här. På grus kan han klara av tempot med på de Snabbare hardcourtbanorna får han säkerligen problem.

Sen ska man veta att Querrey normalt sett plockar 75-80% av sina tourpoäng i Amerika. Han är alltså en tvättäkta hemmaspelare och det är absolut inte Fratangelo på samma sätt. Mycket av det beror väl säker på att Fratangelo föredrar grus och då måste man röra på sig.

Hur som helst, tycker att de flesta spelen på Sam är bra här, men kör själv på -3,5 till 1,77 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip