Världstvåan Carlos Alcaraz har en lämplig uppgift i starten av Australiska Öppna då han ställs mot 17 år äldre fransmannen Richard Gasquet. Spelarna har mötts en gång tidigare, i finalen av ATP Umag i Kroatien - då Alcaraz vann komfortabelt med 6-2, två gånger om. En ny storseger till spanjoren blir mitt speltips.

Även om det blev en svag avslutning på förra säsongen, med fyra raka exit direkt i första omgången, blev det en titel i Auckland för Gasquet. Denna säsong har han värmt upp med en Challenger i Noumea där det blev två segrar över 200-rankade spelare innan Gijs Brouwer blev för svår. Nu väntar en av de allra tuffaste uppgifterna i en Grand Slam turnering.

För Alcaraz del blev det 6 titlar i fjol. Grässäsongen stack ut med bara segrar i samtliga försök. 20-åringen missade started av säsongen i Australien, men på detta underlag är han lika överlägsen som i övrigt. Efter förlusten mot världsettan Novak Djokovic i ATP Finals har Alcaraz vilat sig i form och kommer vilja göra stora avtryck i denna turnering.

Ny storseger för Alcaraz?

I och med att Gasquet är i slutet av sin karriär är samtliga matcher av stor vikt. Dock ska han inte ha något att sätta emot tempoväxlingar av Alcaraz - som är flera nummer större, på alla sätt. Detta lutar starkt mot att bli en parkpromenad då Gasquet i slutändan väger för lätt.

Mitt spel blir att Alcaraz täcker handikapp linan på -8,5 games, till 1.78 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip